|DOMŮ    |MAPA    |NAPIŠTE NÁM     

AKTUALIZACE:

- nová ocenění a diplomy

- doplněna nabídka vín
 

 

    Nabídka červených vín

Vinařská oblast Morava, podoblast velkopavlovická, obec Bořetice, trať Trkmanská

MonteBoo  Cuvée: Zweigeltrebe, Cabernet Sauvignon, Merlot; pozdní sběr 2006
sklizeň: ručně do vinných beden - šetrná sklizeň
charakteristika:
Milovníci francouzských vín ví, že zde vinaři vína scelují a vytváří kupáž neboli cuvée (kyve). Scelování znamená mísení několika odrůd dohromady. Proč vinaři vlastně vína scelují? Jedním z praktických důvodů může být využití specifických vlastností každé odrůdy. V případě kupáže z vín z odrůd Cabernet Sauvignon a Merlot můžeme použít následující přirovnání : Cabernet Sauvignon vyniká pevností, výraznou typickou chutí připomínající například černý rybíz, papriku nebo kopřivy. Cabernet velmi dobře zraje v láhvi. Merlot bývá sametovější, měkčí, ohebnější. Chutná po červeném ovoci. Obyčejně nepotřebuje dlouhou dobu nazrávání. Výsledné víno tzv. cuvée potom těží z chut´ových vlastností obou výše uvedených odrůd.
Před podáváním necháme víno 15 - 20 minut odvětrat.
Podáváme při teplotě 15 - 16 °C.

 

Frankovka 2006 Jakostní víno s přívlastkem;pozdní sběr; suché
sklizeň: ručně do vinných beden - šetrná sklizeň
vinifikace
: programové ponořování matolínového klobouku bez přístupu vzduchu při řízené teplotě 20ºC, malolaktická přeměna kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou
charakteristika: víno se vyznačuje tmavě rubínovou barvou, příjemnou širší odrůdovou vůní typickou pro červená vína, která slabě připomínají jádra peckovin. Má příjemnou, plnou chuť zvýrazněnou trpkostí
Před podáváním necháme víno 15 - 20 minut odvětrat.
Podáváme při teplotě 15 - 16 °C.
André 2005  Jakostní víno s přívlastkem; pozdní sběr; suché
sklizeň: šetrně ručně do vinařských beden
vinifikace
: programové ponořování matolínového klobouku bez přístupu vzduchu při řízené teplotě 20ºC, malolaktická přeměna kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou
charakteristika: Víno tmavé rubínové barvy s fialovými podtóny.
Dobře vyzrálé hrozny vytvářejí velmi výrazný buket s vůní rozinek, višní a švestek v kvasu.
Chuť je plná velmi dlouhá s ovocnými tóny višní, švestek a lesního ovoce, doplněná příjemnou tříslovinou.
Doporučujeme podávat k různým úpravám tmavého a uzeného masa, pokrmům ze zvěřiny nebo k pečené kachně. Také jako vynikající doplněk ke všem druhům sýrů.
Před podáváním necháme 15 - 20 minut odvětrat.
Podáváme při teplotě 17 - 18 °C.
Rulandské modré 2006  Jakostní víno s přívlastkem; pozdní sběr; suché
sklizeň: šetrně ručně do vinařských beden
vinifikace
: programové ponořování matolínového klobouku bez přístupu vzduchu při řízené teplotě 20ºC, malolaktická přeměna kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou
charakteristika: Barva vína je granátově červená s cihlovými okraji.
Vůně díky vyzrálosti hroznů připomíná tmavé lesní ovoce s dominantními tóny jahod,nalezneme v ní také ve vzájemném souladu stopy kůže,marmelády a divočiny.
Chuť je suchá,teplá a tělnatá s ušlechtilou tříslovinou.V dlouhé dochuti nalezneme bohatou kupáž kandovaného ovoce,vlašského ořechu,koření a rozinek. Víno lze široce kombinovat,zvláště doporučujeme podávat k pečeným masům,specialitám z husy a kachny a pikantním sýrům.Před podáváním necháme 15 - 20 minut odvětrat.
Podáváme při teplotě 16 - 17 °C.
Svatovavřinecké 2006  Jakostní víno s přívlastkem;pozdní sběr; suché
sklizeň: šetrně ručně do vinařských beden
vinifikace
: programové ponořování matolínového klobouku bez přístupu vzduchu při řízené teplotě 20ºC, malolaktická přeměna kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou
charakteristika: Barva vína je čistá,sytá tmavě rubínová. Ve velmi komplexní vůni nacházíme švestková povidla a vyzrálé lesní ovoce.V další fázi nastupují tóny marmelády.
V chuti je víno teplé silné s kulatým tělem.Zpočátku ovocná chuť přechází do nasládlých tříslovin,které jsou způsobeny dlouhodobou macerací hroznů.Ústa na toto víno budou dlouho vzpomínat.
Doporučujeme podávat k výrazně kořeněné úpravě vepřového a hovězího masa,ke zvěřině,těstovinám nebo huse a kachně.
Před podáváním necháme 15 - 20 minut odvětrat.
Podáváme při teplotě 15 - 16 °C.
Zweigeltrebe 2006  Jakostní víno s přívlastkem; pozdní sběr; suché
sklizeň: šetrně ručně do vinařských beden
vinifikace
: programové ponořování matolínového klobouku bez přístupu vzduchu při řízené teplotě 20ºC, malolaktická přeměna kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou
Toto velkolepé víno se Vám představuje temně fialovou barvou s černými odlesky.Kombinace redukované sklizně, velmi vyzrálých hroznů a vynikající tratě vytváří velmi výrazný buket, kde se snoubí vůně višní, borůvek a černého rybízu.
Chuť nezaostává za vůní. Víno je velmi plné tělnaté s podmanivým komplexem borůvkového a višňového kompotu doplněné marmeládovými a povidlovými podtóny.Celkový velmi výrazný vjem z tohoto vína podtrhuje dlouhá dochuť s ušlechtilou tříslovinou.Podáváme k různým úpravám tmavého a uzeného masa, také jako vynikající doplněk k bažantu, koroptvi a ostatním pokrmů ze zvěřiny.

Cabernet Sauvignon 2006  Jakostní víno s přívlastkem; pozdní sběr; suché
sklizeň: šetrně ručně do vinařských beden
vinifikace
: programové ponořování matolínového klobouku bez přístupu vzduchu při řízené teplotě 20ºC, malolaktická přeměna kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou
charakteristika: Pochází z francouzské oblasti Bordeaux. Tato odrůda dává velmi vzácné a ušlechtilé víno prvotřídní jakosti intenzivně červené barvy a specifického odrůdového charakteru. Jeho zvláštní typická vůně a chuť připomíná černý rybíz.
Podáváme vychlazené na teplotu 15 – 16 °C.
Před podáváním necháme 20 min. odvětrat.

Merlot 2006  Jakostní víno s přívlastkem; pozdní sběr; suché
sklizeň: šetrně ručně do vinařských beden
vinifikace
: programové ponořování matolínového klobouku bez přístupu vzduchu při řízené teplotě 20ºC, malolaktická přeměna kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou
charakteristika: Víno s intenzivní granátovou barvou.
Ve vůni se snoubí tóny jarní rozkvetlé louky,červené papriky a višňového kompotu.
Víno je velmi jemné,sametové s nižším obsahem kyselin,připomínající chuť přezrálých višní a třešní.
Můžeme pít samotné bez doprovodu jídel nebo k jemným paštikám,srnčímu či jelenímu ragů,telecím ledvinkám a jemným tvrdým sýrům.
Modrý Portugal 2006  Jakostní víno odrůdové; suché
sklizeň: 15.10.2004, ruční, šetrná, do vin. beden, bez mačkání hroznů
obsah alkoholu:
12,94%obj.
vinifikace
: programové ponořování matolínového klobouku bez přístupu vzduchu při řízené teplotě 21°C, malolaktická přeměna kys. jablečné na kys. mléčnou
charakteristika: Barva vína je jasně granátová. Vůně je jemná, kultivovaná a tóny lesních plodů.
Chuť je pro toto odrůdu překvapivě extraktivní, jemná, harmonická s příjemnou slabou tříslovinou. V chuti je cítit plná zralost vína.
Podáváme k drůbežím masům s hutnou úpravou, jemným biftekům a některým sýrům.
Před podáváním necháme 15 - 20 minut odvětrat.
Podáváme vychlazené na 15 - 16 °C.

webdesign: Kentaur-computer